Hoppa till innehåll

Frågor & svar

Vilka fler bostadsbyggen har ni på gång i Avesta?

Efter byggnationerna i Högbo/Åsbovägen, Blinkastigen i Skogsbo, vid sjön Noren i Norberg och Dalergränd i Avesta så ska nästa byggsatsning ske vid Skvallertorget i centrala Avesta. Där kommer 16 bostadsrättslägenheter att byggas. Se mer under ”pågående bostadsprojekt” här på sajten.

Var kan man hitta information och få svar om nyproduktionerna om man är intresserad? 

All information med fakta och bilder finns hos Fastighetsbyrån Avesta som också tar emot förhandsbokningar och kan organisera visningar men man är också välkommen att höra av sig till oss. 

Säljer och hyr ni ut enbart nyproducerade lägenheter?

I dagsläget, ja. Vi vet att många vill äga eller hyra boende som är helt nytt. Det är en speciell känsla att flytta in en ny bostad med hög standard. Vi tycker också om boendeformen som bostadsrätt innebär, då man själv kan påverka och skapa långsiktigt värde i sin bostad jämfört med en ren hyreslägenhet. Men behov och målgrupper finns för både och. Eventuellt blir också rena ägarlägenheter framöver, något som är vanligast utomlands. Det blir dock mer och mer vanligt även i Sverige. 

Hur bemannas en styrelse i bostadsrättsföreningarna? 

Självklart är det bra om flertalet av ägarna till bostäderna vill engagera sig och påverka sitt boende och sin investering och själva vara styrelsemedlemmar. Bostadsrättsföreningen kan också och därutöver anlita och engagera någon/några för uppdraget.