Hoppa till innehåll

Ännu en byggsatsning i Avesta – Hoppfullt Boende bygger nytt i centrum

Samtidigt som bygget av nya bostadsrättslägenheter pågår för fullt på Dalergränd i Avesta, så presenterar nu Hoppfullt Boende ännu en satsning på attraktiva bostäder i kommunen. Det är företagets fjärde bostadsprojekt i Avesta hittills.

– Ja det är stor efterfrågan på nya bostäder i Avesta. De bostäder som vi hittills har byggt i kommunen har blivit populära, säger Håkan Åman, en av delägarna bakom företaget Hoppfullt Boende.

Den här gången handlar det om 16 nya bostadsrättslägenheter i två huskroppar och i två plan. De ska uppföras i samma stil som de som man nu bygger på Dalergränd. Det blir sex trerumslägenheter och tio fyrarummare. Med generösa balkonger, utsikt, bra solläge, hiss och mycket lättillgängliga. Och platsen för bygget är väldigt central – vid ”Skvallertorget” i centrala Avesta.

– Ja vi har tecknat oss för två närliggande tomter efter Bergslagsvägen och så snart som alla tillstånd är klara kan vi ta starta arbetet med att tillföra Avesta fler moderna bostäder. Vi har en ambition om en byggstart i höst och i slutet av nästa höst, år 2022, är målet att allt ska vara klart för inflyttning.

Brf Hoppfullt boende Abborren är namnet på satsningen. Bostadsrättsformen, som eget bostadsägande, är etablerad och fungerande i Sverige och ett sätt att nå låga månatliga boendekostnader och ”spara till sig själv”. 

Dessutom har Hoppfullt Boende nu visningslägenheter och referenser att hänvisa till.  

På en av tomterna efter Bergslagsvägen finns det sedan tidigare ett hyreshus. Det ska initialt få en rejäl uppfräschning utvändigt innan bolaget gör något mer, men den kommer att få vara kvar som just en hyresfastighet.

– Vi återkommer med mer information om de 16 nya bostäderna så snart som vi bara kan. Intresserade kan meddela Fastighetsbyrån i Avesta sitt intresse för uppföljning när alla uppgifter är klara, avslutar Håkan Åman. 

Avesta Tidning har skrivit en artikel om byggsatsningen. Prenumeranter kan läsa artikeln här.