Hoppa till innehåll

Endast några bostadsrätter kvar

Lägenhet Dalergränd i Avesta

Bygget av bostäder i Avesta har inletts 

Markarbetena är igång för fullt vid Dalergränd i Avesta där Hoppfullt Boende bygger 20 nya bostadsrättslägenheter. 15 av bostadsrätterna är redan sålda.
– Vill man ha en nyproducerad lägenhet i ett attraktivt område, till ett bra pris, så finns det fortfarande några lägenheter kvar, säger Håkan Åman, vid företaget Hoppfullt Boende.

Det ena bygget hann inte avslutas innan ett nytt påbörjades. I grannkommunen Norberg har just ägarna till bostadsrätterna vid sjön Noren flyttat in i sina nya fräscha bostäder. Och nu är bygget igång för fullt i Avesta.
– Vi har planerat en tid och eftersom intresset för den här byggsatsningen visade sig vara så stort, så kunde vi sätta spaden i marken och starta bygget nu på hösten, säger Håkan Åman, och fortsätter;
– I slutet av nästa sommar ska allt vara klart. Då blir det inflyttning vid Dalergränd, endast 200 meter från Dalälvens strand och bara en kort promenadväg in till centrum.
Hur stora är de lägenheter som fortfarande finns kvar att teckna sig för?
– Det är helt nyritade lägenheter med planlösningar på 48,9 kvadratmeter, 2 rum och kök.  Dessutom en lägenhet på 78,3 kvadratmeter, 3 rum och kök. Vi har också valt att satsa på mycket stora balkonger – hela 11 kvadratmeter. Och så blir det hiss i båda huskropparna.
Håkan Åman berättar att det finns en likvärdig visningslägenhet i Avesta som man kan få se om man bokar en visning.
Och han hänvisar alla intresserade till den samlingssida som Fastighetsbyrån Avesta har över de lägenheter som byggs på Dalergränd, och som man kan nå genom att klicka på den här länken.
– Där får man en jättebra överblick och där finns bilder och alla faktauppgifter. Det här är för övrigt vår tredje satsning på att bygga attraktiva bostäder i Avesta till rimliga priser. Det känns fantastiskt att intresset för att äga nya, bekväma bostäder också ökar i Avesta med omnejd, avslutar Håkan Åman.
Allt om bostäderna som är till salu på Dalergränd hittar du hos Fastighetsbyrån.
Klicka här för att komma dit.