Hoppa till innehåll

Dalergränd: Över hälften av lägenheterna redan förhandsbokade

Intresset för bygg- och fastighetsbolaget Hoppfullt Boendes satsning att bygga nya bostadsrätter vid Dalergränd i Avesta är mycket stort. För bara omkring en månad sedan blev det möjligt för intresserade att anmäla sitt intresse för de 22 planerade lägenheterna och enligt mäklarfirman Fastighetsbyrån i Avesta har redan över hälften av lägenheterna förhandsbokats.

– Att så många redan har valt att anteckna sig för lägenheter är väldigt glädjande, säger en av bolagets delägare Håkan Åman och fortsätter;

– Vi vet alla att det är väldigt oroliga tider just nu på många plan vilket även har påverkat fastighetsmarknaden på vissa håll. Men vi ser att många har upptäckt att den låga månadskostnaden för de bostäder som vi erbjuder är attraktivt, samtidigt som både yngre och äldre lockas av ett enkelt och bekvämt boende som är nybyggt. 

Byggsatsningen i Avesta är Hoppfullt Boendes tredje satsning på nya bostäder i kommunen och den fjärde byggsatsningen totalt. Och från bolagets sida räknade man med att det attraktiva läget för att bo vid Dalergränd i Avesta skulle intressera många. Bostäderna ska byggas i ett område som ligger endast 200 meter från Dalälvens strand och tio minuters promenadväg in till de mest centrala delarna av Avesta.

”Andra Hoppfullt-bostäder bidrar till intresset”

Fastighetsmäklaren Mikael Thorsén vid Fastighetsbyrån i Avesta har haft många samtal och mail med frågor om bostäderna vid Dalergränd och han säger att det har gått snabbt att få mer än hälften av lägenheterna förhandsbokade.

– Ja så är det. Området är attraktivt, månadskostnaden likaså och dessutom så har ju Hoppfullt Boende byggt liknande lägenheter på två andra håll i Avesta och i Norberg. Det gör att många har sett hur bostäderna ser ut i verkligheten, man tycker om det man ser och det har sannolikt bidragit till ett ökat intresse, säger Mikael Thorsén.

Att förhandsteckna en lägenhet

Snart övergår de bokade bostäderna till en konkret förhandsteckning med dokumentshandlingar, upplåtelseavtal. Bostadsrättslägenheterna skrivs under med en mindre teckningslikvid som avräknas med slutlikviden i samband med tillträdet till bostaden. 

– Med tanke på läget i vår omvärld just nu så var vi inställda på att förhandsteckningen och så småningom slutförsäljningen möjligen skulle kunna ta lite längre tid än vanligt. Men intresset hittills är så stort att mycket tyder på att tidsplanen kommer att hålla så att vi kan börja bygga redan i höst upp till 22 lägenheter med inflyttning senast sommaren 2021, säger Håkan Åman.

– Hur ska man göra om man är intresserad av att köpa en av lägenheterna eller vill veta mer?

– Mycket fakta och bilder finns här på vår webbsida, hoppfulltboende.se och så kan man kontakta oss med frågor, både via mail och telefon. Och dessutom förstås ta kontakt med Fastighetsbyrån i Avesta och mäklaren Mikael Thorsén som är den som sköter om själva förhandsteckningen och försäljningen av bostäderna, avslutar Håkan Åman.