Hoppa till innehåll

Så rapporterade medierna om byggsatsningen i Norberg

När det stod klart att bygget av nya bostadsrätter i Norberg hade kommit igång på allvar så blev mediaintresset stort. Hoppfullt Boende bjöd in medierna till en pressvisning i slutet av november månad och till att börja med samlades alla på Elsa Anderssons Konditori i Norberg, innan sällskapet gemensamt åkte ut till byggplatsen. Både Sveriges Television, Fagersta-Posten och Annonsbladet var på plats och skrev, filmade, fotograferade och intervjuade.

SVT rapporterade om att det är första gången som det byggs nya flerbostadshus i Norberg sedan tidigt 90-tal.

– Vi tror på att bygga på små orter i bra lägen. Det går att hitta fantastiska tomter och det här är en sådan plats, sa Håkan Åman, en av ägarna till bolaget bakom satsningen, till SVT.

Hela artikeln med tv-inslaget kan ni läsa och se här.

SVT om Hoppfullt Boendes byggsatsning i Norberg.

”Tomterna invid Noren har stått byggklara sedan 2016. Förra året köpte företaget Hoppfullt Boende marken och nu har delar av huskropparna kommit på plats. I sommar är det klart för inflyttning.”

Så inledde Fagersta-Posten sin artikel om bygget vid sjön Noren.

– Vi fastnade för det sjönära läget och närheten till Fagersta och Avesta. Sen ställde vi oss frågan: kan jag tänka mig att bo här, i ett nybyggt hus? Svaret var ja, sa Håkan Åman till tidningen.

Fagersta-Posten intervjuade både Håkan Åman och Norbergs kommunchef Hannu Högberg.

Annonsbladet skrev att kommunchef Hannu Högberg trodde att Hoppfullt Boendes byggsatsning skulle få fart på mer byggande i Norberg och ökad inflyttning till orten.

Han beskrev också för tidningen att lägenheterna kommer att bada i eftermiddags- och kvällssol. Även fastighetsmäklaren Mikael Thorsén intervjuades av Annonsbladet:

– Norberg med bostadsrätter är ny mark för oss, sa Thorsén till Annonsbladet och konstaterade att de bostadsrätter som Hoppfullt Boende producerade i Avesta såldes på bara ett par veckor.

Annonsbladets artikel om byggsatsningen i Norberg.