Hoppa till innehåll

Bygget är igång – väggar har börjat resas

Nu är bygget av tio nya bostadsrättslägenheter strax utanför Norbergs centrum igång. Det är första gången som det byggs nya flerbostadshus i Norberg sedan tidigt 1990-tal.

Bostadsrätterna byggs endast 50 meter från sjön Noren och samtliga lägenheter har sjöutsikt.

Bygg- och fastighetsbolaget som står bakom satsningen heter ”Hoppfullt Boende” och har sitt säte i Dalarna. Företaget har de senaste åren byggt lägenheter på två olika fastigheter i Avesta. 

– Vi tror definitivt på Norberg som en attraktiv lite mindre ort. Flera personer har redan tecknat sig för lägenheter och andra har visat intresse. Engagemanget för satsningen kommer både från Norberg och från orter i närheten, som Avesta, Fagersta, Sala, Hedemora och Västerås, säger Håkan Åman, som är en av ägarna till Hoppfullt Boende.

Bolaget har tidigare byggt attraktiva bostadsrätter i Avesta som snabbt blev sålda och man har även byggt hyresrätter i kommunen. Planeringen för satsningen i Norberg har pågått en tid och under hösten blev alla tillstånd klara så bygget kunde påbörjas. Nu har väggarna börjat att resas till en av de båda huskropparna och i sommar ska allt vara klart för inflyttning.

– Vi tror på att erbjuda attraktiva och moderna boenden i tilldragande miljöer på lite mindre orter. Det gjorde att vi kände så starkt för just den här platsen. Norberg är en mycket trivsam kommun där vi är övertygade om att många kan tänka sig att bo idylliskt vid vatten och naturnära, och att samtidigt ha nära till centrum, förklarar Håkan Åman. 

Att flerbostadshus byggs i Norberg hör inte till vanligheterna. Senast det skedde var i början av 1990-talet.

– Att Hoppfullt Boende bygger nya bostäder i Norbergs kommun är fantastiskt. Företaget visar att de verkligen tror på Norberg och det sjönära läget, säger Hannu Högberg, kommunchef i Norbergs kommun.

Hoppfullt Boendes Håkan Åman tillsammans med Norbergs kommunchef Hannu Högberg som visade byggplatsen för några av mediarepresentanterna som besökte tisdagens pressvisning.

Av de tio bostadsrättslägenheterna så har hälften redan tecknats av intresserade, innan bygget ens påbörjades. Det innebär att det nu återstår fem lägenheter till försäljning.

Nu kan Norbergsborna vecka för vecka följa hur de nya bostadsrättshusen, som ska målas i Faluröd färg, växer fram. 

– Det känns fantastiskt att få vara med och bygga på en sån här plats. Det blir hemmakänsla på riktigt. Mer hoppfullt boende än så här blir svårt att hitta, avslutar Håkan Åman.

I augusti i år såg det ut så här i området.
Fantastisk utsikt väntar från de tio bostadsrättslägenheterna.
Centrala Norberg är endast omkring en och en halv kilometer bort.