Hoppa till innehåll

Vill du också vakna till sjöutsikt?

Hoppfullt boende i Dalarna

Den drömmen kan bli verklighet i våra nyproducerade sjönära bostadsrätter i Klackberg, Norbergs kommun. Bostäderna uppförs i flerfamiljshus, och totalt handlar det om tio stycken lägenheter. Dessa är femmor på 110 och fyror på 73 kvadrat och alla har en vacker utsikt över sjön Noren.

Nyproduktion sker under 2019/20 med beräknad inflyttning under sommaren 2019. Vill du veta mer är du välkommen att ringa Håkan Åman på telefon 070-426 26 26

Bekväma, väldesignade hem i hög standard

Hos oss får du ett bekvämt, modernt och ekonomiskt boende med fullutrustat kök och ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Varje lägenhet har uteplats med trädäck eller balkong. Ljus inredning, öppna planlösningar och funktionell och genomarbetad design gör det lätt att trivas, och att sätta sin egen prägel på hemmet.

Här bor du nära såväl samhälle som natur. Det är 1,4 km till Norbergs centrum, och en 15 minuters bilresa tar dig till Avesta centrum. Runt knuten finns vacker natur med mysiga vandringsleder, och du har bara femtio meter till sjön Noren.

I Klackbergs naturreservat hittar du resterna av ett gruvområde där man bröt järnmalm redan på 1300-talet, och brytningen upphörde 1967. Du kan bland annat se dagbrottsområdet, gamla gruvlavar, en tunnel byggd för att transportera malm, ett kalkbrott och en bevarad kalkugn. Kalken bröts för att tillsättas i masugnarna vid järnframställningen. Kalkförekomsten har också gynnat vissa växtarter, som orkidén rödsyssla som har sin nordligaste växtplats i landet här. Vintertid kan du bege dig till Klackbergsbacken och njuta av härlig skidåkning.