Hoppa till innehåll

Ny bygger vi 10 hyreslägenheter i Avesta!

Fyra stycken treor, fyra stycken tvåor och två stycken ettor planeras att stå klara i Skogsbo under 2019. Bygglovet är redan säkrat. Det blir ett helt nytt bostadshus med tio hyreslägenheter på Blinkastigen, och den totala byggytan ligger strax över 600 kvadratmeter.

”Avesta är en stad som växer och det är en brist på bostäder i dag. Därför finns det ett behov av nya flerfamiljshus.”

Christer Sammils, HÅPPFULLT Boende i Dalarna AB

Moderna lägenheter med lokal förankring

Det nya bostadshuset i Skogsbo kommer i mångt och mycket att påminna om huset med bostadsrätter som vi har byggt i Högbo. Det blir ett trähus som kommer att smälta in fint i området, och det byggs på plats på en gjuten platta av cement. För oss är det viktigt att det finns en lokal förankring när vi bygger, där materialet ska komma från ortens leverantörer.

Lägenheternas insida kommer även de att påminna om bostadsrätterna i Högbo. Utseendet kommer nästan att bli identiskt. En sak som skiljer husen åt är att lägenheterna i Högbo värms upp av bergvärme, medan de nya hyreslägenheterna i Skogsbo kommer att värmas upp med fjärrvärme.

Gruvstaden förvaltning AB kommer att sköta förvaltningen och uthyrningen. Vi hoppas och tror att det kommer att finnas ett stort intresse för de här lägenheterna. Intresseanmälningar tas emot av Gruvstaden.

Fler spännande projekt på gång

Förutom det nya bostadshuset med hyreslägenheter som ska byggas så har vi också planer på fler spännande projekt. Så håll ögonen öppna! Avesta växer, och vill växa med Avesta.